fredag den 8. oktober 2010

Moss kommer hjem


Randy Moss er efter 12 år tilbage i Minnesota, hvor det hele startede.

De første chokbølger ramte onsdag. Al diskussionen tog til i løbet af dagen, og de første kampe i det amerikanske baseball-slutspil måtte rent faktisk se sig sat lidt ud på et sidespor. Det fantastiske var sket: New England Patriots havde solgt Randy Moss til Minnesota Vikings.

Når vi sidder og kigger på det, så burde det egentlig ikke overraske os. Cheftræner Bill Belichick har altid været god til at få noget for de spillere, han alligevel vidste, han var ved at miste. Sidste år var det Richard Seymour, der blev sendt til Oakland Raiders. Nu er én af ligaens absolut bedste wide receivers blevet solgt til Minnesota Vikings, hvor han skal hjælpe Brett Favre med at opfylde Vikings mål: Vind nu!

Moss blev draftet fra Marshall University i 1. runde i 1998. Han blev taget af Minnesota Vikings som nummer 21, hovedsageligt fordi han havde nogle problemer uden for banen. Kevin Dyson blev taget af Tennessee Titans før Moss. I syv sæsoner for Vikings greb han 90 touchdown kast og fik i alt 9.142 yards. I 2005 blev han solgt til Oakland Raiders, hvor han på to sæsoner vandt blot seks ud af 32 kampe. Her valgte han at sige farvel til Raiders og hans store kontrakt mod en lille kontrakt hos New England Patriots. Han ville vinde. Og i 2007 satte han NFL-rekord med 23 touchdowns i en sæson. Gennem de seneste sæsoner har han været den absolut største trussel på et Patriots-angreb, der bare synes at blive bedre og bedre.

Så hvem vinder egentlig ved denne handel? Der er ingen tvivl om, at Randy Moss var gået lidt i stå hos Patriots. Efter sæsonens første kamp, en vigtig og stor sejr over Cincinnati Bengals, gik Randy Moss ud og holdt en personlig pressekonference, hvor han fortalte, at han var i gang med sin sidste sæson hos Patriots. Måske var det for at lægge lidt pres på klubben, fordi hans kontrakt var ved at løbe ud. Men Patriots har aldrig betalt store kontrakter.

Bill Belichick hev ham ind på kontoret og gav ham en skideballe, og siden har Moss været lidt gnaven. I uge 2 tabte Patriots til Jets, og Moss greb et af de mest fantastiske touchdowns nogensinde. Men i mandag aftens storsejr over Miami Dolphins blev der ikke kastet en eneste bold til ham. Og da jubelscenerne udspillede sig på sidelinjen, var det tydeligt, at Moss ikke var en del af dem.

Nu skal han så til Vikings. Og hvad betyder det for Patriots quarterback Tom Brady? Ja, hans altid farlige mål nedad banen er væk. Det betyder, at modstanderne kan krybe lidt tættere op mod ham og dække bedre af for en mand som Wes Welker, hvis ekspertise er de kortere kast. Det vil også blive lidt sværere at løbe med bolden, hvis ikke de erstatter Moss med en receiver, der kan gribe de lange, spektakulære kast. Og fra at være en mulig Super Bowl-kandidat er Patriots nu kun en mulig slutspilskandidat. Så meget betyder Randy Moss.

Til gengæld sidder Patriots nu med to valg i 1., to valg i 2. og to valg i 3. runde af draften næste år. Så hvis det er fordi, holdet ser fremad, så ser fremtiden gylden ud.
I Minnesota ser de ikke fremad. Du betaler ikke 16 millioner dollars til 40-årige Brett Favre for at komme tilbage i endnu en sæson, hvis det er fremtiden, du er ved at bygge på. Og så længe hans yndlingsmål fra sidste sæson, Sidney Rice, stadig er ude, så er Randy Moss lige det, lægen har anbefalet.

Mandag aften spiller Vikings – med en Randy Moss i sit gamle nummer 84 – mod New York Jets. Med andre ord kan ligaens bedste cornerback, Darelle Revis, komme til at stå overfor ligaens bedste receiver hele tre gange i år – hvis da ikke også holdene skal mødes i Super Bowl. Så bliver det nemlig fire. Og til det havde Jets cheftræner, Rex Ryan med et smil på læben, følgende at sige: ”Helt ærligt, gutter! Kunne I ikke have ventet en uge med at sælge ham?”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.