onsdag den 23. februar 2011

Cam vil det heleHeisman Trophy-vinderen Cam Newton fra college-mesterholdet, Auburn Tigers, stiller op til det hele i den såkaldte ’combine’.

COLLEGE FOOTBALL: Det er tid til den såkaldte ’combine’, hvor NFL samler alle de mange draft-klare spilere fra de mange universiteter rundt om i landet og gennem en periode på seks dage gennemtester deres mentale og fysiske styrke.

329 spillere er samlet, og tanken er, at trænere, ledere og andre interessenter skal have en mulighed for selv at vurdere de spillere, deres spejdere hele året har snakket og sendt film hjem om. Men det er også meningen, at agenter for spillerne skal finde deres plads og eventuelt skabe de kontakter, der kan blive guld værd i den kommende draft til NFL.

En meget vanskelig situation
Situationen er dog lidt anderledes i år. I NFL er de nemlig endnu ved at forhandle en ny CBA på plads. CBA står for ’Closed Bargaining Agreement’, og den dækker over en hel del aftaler for, hvor meget spillere kan få i løn, hvordan de kan bindes eller stilles frit og meget, meget mere. Problemet er, at i år er det meget svært at få en aftale på plads, og derfor lurer en mulig lock-out af spillerne, hvilket gør situationen for alle de 329 håbefulde unge og forhåbentlig kommende stjerner i NFL meget vanskelig. De ved reelt ikke, om de overhovedet har mulighed for at få et job næste sæson.

Det forhindrer dog ikke stjernen over dem alle i at give den en ordentlig skalle. Gennem de seneste mange år har det mere været reglen end undtagelsen, at de aller dygtigste spillere kun ganske kort dukkede op for at vise flaget og derpå tog af sted igen. Mange quarterbacks har eksempelvis slet ikke villet kaste bolden, og det har ikke haft den store betydning, da de gennem op til fire år på universiteterne jo allerede har bevist deres værd. De fleste har på dette tidspunkt også allerede en kontrakt med en agent, og mange af NFL-holdene har en del af spillerne i kikkerten.

Men for Cam Newton, der vandt college football’s største pris, Heisman Trophy, da han ledte sine Auburn Tigers frem til det nationale mesterskab, har et helt andet budskab, han vil sende. Alle ved, hvad han er i stand til. Men mange har et meget ambivalent forhold til Cam.

Hans far ville 'sælge ham'
I løbet af Cam Newtons seneste sæson kom det frem, at hans far havde forsøgt at ’sælge ham’ til højestbydende universitet; noget, der er dybt ulovligt i det amerikanske collegeniveau. Amatørismen bliver taget meget alvorligt, og skoler har fået bøder for bare at give entrebilletter til spilleres familie. Så lidt skal der til.

Derfor blev det en kæmpehistorie, da det blev konstateret, at farmand Newton havde forsøgt at fuske sig til penge fra Mississippi State. Nu skal det siges, at Mississippi State ikke betalte, men da han jo endte hos Auburn, har der været kritiske røster fremme om ”hvor meget, de mon så betalte”. Der er overhovedet ingen beviser på, at Auburn skulle have betalt noget som helst for Cam Newton, men gennem sæsonen blev der skrevet uhyggeligt mange historier om emnet, og farmand Newton var da heller ikke med til hverken overrækkelsen af Heisman Trophy eller til finalen mod Oregon, der afgjorde mesterskabet.

Han har meget at vinde
Cam Newton har måske netop derfor valgt at stille op til alt. Han laver alle tænkelige øvelser med al tænkelig presse på og stiller op til alle tænkelige spørgsmål. Han vil have fuldstændig åbenhed i den kommende uges til i Indianapolis. Han kalder sig selv en entertainer. Og det kan der være noget om. Men han har altså også noget at vinde. For selvom en ny aftale mellem ejerne og spillerne i NFL med meget stor sandsynlig kommer til at få alvorlige konsekvenser for rookie-spillernes lønninger på nøjagtig samme måde, som det har i NBA (National Basketball Association), så er der altid noget at vinde ved at blive populær hos eksempelvis Carolina Panthers, der skal vælge først i draften.

Kigger vi nærmere efter, så har ni af de 16 første hold i draften et reelt behov på quarterback-posten. Og Newton har gennem sin college-karriere vist, at han kan så meget mere end bare kaste bolden. Nu vil han gerne have en chance for også at vise det i NFL – og gerne i år. Derfor gør han det hele i ’combine’. Han kan nemlig det hele. Og han vil det hele.

Cameron "Cam" Jerrell Newton:
Født 11. maj, 1989
Universiteter: Florida ('07-'08), Blinn College ('09), Auburn ('10)
Højde: 198 cm
Vægt: 113 kilo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.