lørdag den 23. april 2011

Jagten på en ny Brady eller Manning?

Er det snart på tide at finde Tom Bradys og Peyton Mannings afløsere?Det er tid til NFL-draft, men hvad skal klubberne gå efter? Carolina Panthers draftede sidste år to quarterbacks: Jimmy Clausen og Tony Pike. Alligevel er det overvejende sandsynligt, at de også i år vil gå efter en quarterback. Panthers har 1. valg i draften, og som det ser ud nu, tager de sikkert Auburns Cam Newton. Det kan godt virke vanvittigt, at de drafter tre quarterbacks på to år, men hvordan skal holdene definere deres behov?

Hvornår skal Indianapolis Colts for eksempel drafte eller trade sig til en ny quarterback? De har en superfrisk Peyton Manning i folden og ser ikke ud til at mangle noget på den post. Men Manning har nu været 14 år i ligaen, og hans enlige backup er Curtis Paynter, der for tre år siden blev draftet fra Purdue. Manning er i dag 35 år, hvilket i øvrigt var samme alder, som Brett Favre havde, da Green Bay draftede Aaron Rodgers.

Manning er på dette punkt faktisk god at sammenligne med Favre. De har begge en Super Bowl-sejr og et nederlag. Og som Favre, så har Peyton Manning spillet alle kampe – uden undtagelse, siden han startede. Så er det ikke rimeligt at tænke på en snarlig erstatning?

Hvad med Tom Brady hos New England Patriots? Brady er 33 og har en backup, der hedder Brian Hoyer. Er det ikke rimeligt snart at begynde at køre en ny mand i stilling?

Tja, meningerne er delte. Mens mange analytikere mener, det er meget rimeligt at tænke i kontinuitet og derfor at se lidt på hvem, der skal stå bag center i fremtiden, så mener mange tidligere spillere, at begge hold er klar til at vinde nu. Derfor skal de drafte folk, der kan beskytte Manning og Brady – ikke deres mulige afløsere.

Snakken går derfor lystigt, når både Indianapolis Colts og New England Patriots har haft besøg af flere af de største quarterback-navne fra den kommende draft. Hvorfor har de det? Er de interesserede i at drafte dem? Er det tid til at kigge på afløserne? Manning har endnu ikke skrevet under på en ny kontrakt med Colts, så kan det være et motiv?

Faktum er med al sandsynlighed, at både Manning og Brady vil være QB1 hos deres respektive hold i mindst 4-5 år endnu. Men hvis Blaine Gabbert fra Missouri, Jake Locker fra Washington eller Ryan Mallet fra Arkansas besøger Indianapolis eller New England, så kan det også være netop fordi, de to klubber har fingeren på pulsen.

Selvom ingen af holdene drafter de nævnte quarterbacks i denne omgang, så ved de jo godt, at om 4-5 år er de free agents. Og så kan de gå tilbage og kigge i deres noter og se, hvad de syntes om dem, dengang de mødte dem face-to-face. Med andre ord: Besøgene behøver ikke være spildt – på nogen som helst måde.

På den anden side, så ved vi jo ikke, hvad der sker, hvis en af de mest eftertragtede quarterbacks falder i popularitet og pludselig står klar på podiet, når Patriots eller Colts skal vælge. Ingen havde nogensinde troet, at Aaron Rodgers ville falde til nummer 24 i 1. runde i 2005-draften. Og da han så stod der, tog Packers ham. Og det har de nok ikke fortrudt. Det skal blive yderst interessant at se, om Patriots eller Colts om 5-6 år vil se tilbage på 2011-draften og konstatere, om de har noget at fortryde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.