mandag den 25. april 2011

De lige lovligt ulovlige


Barry Bonds er indbegrebet af en bad guy i amerikansk sportshistorie, men hvad gør vi med alle hans rekorder?

Med 762 home runs satte Barry Bonds i 2007 ny rekord i den amerikanske Major League Baseball. For de uindviede siger det måske ikke så meget, men faktum er, at der er tale om en rekord, der med megen stor sandsynlighed aldrig vil blive slået. Under normale omstændigheder ville det også være meget imponerende og mange klapsalver værd, hvis ikke det lige var fordi, Barry Bonds gennem stort set hele sin karriere med al sandsynlighed havde pumpet sig med anabolske steroider og andre præstationsfremmende midler.

Der har været skrevet spalter op og ned om Barry Bonds, og der er meget delte meninger om ham og de rekorder, han satte. For lidt over en uge siden blev der kørt en retssag imod ham, hvor han blev anklaget for fire forskellige forhold. Han endte med kun at blive dømt for det ene, men alligevel er eksperterne af den opfattelse, at der er tale om en kæmpesejr for anklagemyndigheden.

Men hvor står vi så nu. Barry Bonds er med megen stor sikkerhed skyldig i det største sportslige bedrageri i nyere amerikansk sportshistorie, men hvad med alle hans rekorder? Flere andre har jo taget ulovlige midler uden direkte at være blevet dømt for det, og mange af dem har stadig deres rekorder.

Nogle mener, at alle snydernes rekorder skal fjernes fra rekordbøgerne. Det betyder, at de 762 ikke længere skal være gældende home run-rekord. Andre mener, at det er fuldstændig umuligt at gå ind og justere alle de mange tråde af rekorder, de enkelte snyderes bedrifter har ført med sig. For hvad med de sejre, der står opført hos Pittsburgh Pirates og San Francisco Giants i de år, han spillede der? Og hvad med de andre spillere, der krøb op ad rekordlisterne, mens de var sammen med ham?

Og det er så kun Barry Bonds. Hvad med Manny Ramirez? Eller Pete Rose? Og hvad med alle de spillere, der gled i kølvandet på dem og kom på rekordlisterne? Skal de alle sammen slettes.

Det her er banebrydende, for inden længe vil andre sportsgrene blive ramt af den samme problematik. Vi kan så bare være glade for, at baseball er den første store sportsgren, der rammes. For intet andet sted fører de så megen statistik og har så mange rekorder som i baseball. Lektionen vil være god.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.