søndag den 5. juni 2011

Hvad skete der i Miami?

Dirk Nowitzki var igen manden bag Dallas Mavericks-sejren, da Miami Heat blev slået i kamp 2 af NBA-finalen.I den anden kamp af årets finale i NBA mellem Miami Heat og Dallas Mavericks blev der sat en ny rekord. Det er nu ikke unaturligt, at rekorder bliver sat og slået. Men denne havde vi nu ikke lige set komme.

Siden NBA’s for tiden bedste spiller, LeBron James, i sommer pludselig kastede sig selv i mediernes centrum med ’The Decision’ – et spektakulært tv-show, hvor han efter syv år i sin fødebys klub, Cleveland Cavaliers, som free agent nu valgte at flytte til Miami – har al spot været på klubben fra Florida. Hos Heat skulle LeBron James spille sammen med Chris Bosch, der kom til fra Toronto og med den lokale helt Dwayne Wade, der godt nok oprindeligt er fra Chicago, men som i 2006 hjalp Heat frem til et imponerende mesterskab og siden har været ’chefen’ på holdet.

Holdets rette leder
Alle eksperter talte om ’The Big Three’, og hvordan ingen ville kunne forhindre Heat i at vinde mesterskabet. Men efterhånden som sæsonen skred frem, viste det sig, at det slet ikke gik så gnidningsløst for Heat og de tre stjerner. Ved flere tilfælde var der direkte konflikter mellem især Wade og James, og det lod til at være svært for de to herrer at finde ud af, hvem der var holdets rette leder.

Heat tabte en kamp mod Cavaliers og andre meget middelmådige hold, og de tabte samtlige opgør til det unge stærke Chicago Bulls-hold, anført af den 22-årige Derek Rose, der også endte med at blive årets MVP – mest værdifulde spiller. Tre ud af fire kampe blev tabt til mægtige Boston Celtics.

Der var tydelige problemer med at slå de stærke hold i ligaen, og alle de eksperter, der før havde kronet Heat til mestre, før de havde spillet en eneste kamp, brugte nu alle deres kræfter på at trække i land. Heat var stærke men havde store mangler og kunne ikke vinde titlen i år, var konklusionen.

Spillet var imponerende
Jo, Heat kom trods alt i slutspillet, og her skulle de i første runde møde Philadelphia 76’ers. Efter tre hurtige sejre, hev 76’ers en enkelt sejr hjem, men med 97-91 i den sidste og afgørende kamp, afgjorde Heat serien. Spillet var imponerende, men det var modstanden egentlig ikke, så det ændrede ikke på eksperternes synspunkter.

Næste modstander var Boston Celtics. Én sejr var det blevet til i løbet af sæsonen for Heat mod sidste års finalehold, men igen gjorde de kort proces. Efter 2-0 i kampe, der ikke var spor tætte, smed de en enkelt sejr til de tidligere ”Big Three” (Kevin Garnett, Ray Allen og Paul Pierce) men tog så de to sidste med henholdsvis 8 og 10 point. Igen vandt de serien 4-1, og nu begyndte eksperterne så igen at tale om dem som et muligt mesterhold. Det lod til, at spillerne endelig havde fundet deres roller, og når det kneb for Dwayne Wade og LeBron James, så bragede Chris Bosh igennem og spillede imponerende. Miami Heat var blevet et hold. Og det var noget af det værste, der kunne ske for modstanderne.

Serien var ovre
I Eastern Conference finalen mod Chicago, startede Bulls, som de havde spillet gennem hele sæsonen. Og med 103-82 talte sportsjournalister og eksperter om Miamis overmænd. Især på forsvaret havde Chicago domineret. Serien var ovre, før den var startet. I hvert fald hvis man skulle tro på tv-stationerne og radiojournalisterne.

Men så tog LeBron James sagen i egne hænder og trådte for alvor i karakter. Han tog simpelthen på sin egen kappe at dække Derek Rose. Og med Chicagos bedste spiller stort set ude af opgøret, var der ikke nok i tanken hos de unge Bulls. 85-75 til Miami i 2. kamp blev til 96-85 i 3. kamp. 4. kamp måtte i overtid, men her løb Heat også med sejren, da det gjaldt: 101-93. Sidste kamp blev lidt tættere, men Miami havde sat sig på dette opgør, og med 83-80 vandt de for tredje gang i træk en serie med 4-1 i kampe og kvalificerede sig tilmed til finalen.

Pulveriserede sidste års mestre
I Western Conference vandt Dallas Mavericks 4-2 over Portland Trailblazers og pulveriserede derefter sidste års mestre L. A. Lakers med 4-0 i kampe, før de i finalen slog Oklahoma City med 4-1.

For første gang i mange år havde vi de absolut bedste spillere i ligaen med i de to Conference finaler. Derek Rose var ligaens MVP. LeBron James var ligaens største stjerne og sammenlagt den bedste spiller i NBA. Hos Dallas fandt vi Dirk Nowitzki, der var den absolut bedste spiller gennem slutspillet, og hos Oklahoma City var én af fremtidens helt store stjerner, Kevin Durant. Sikke et slutspil. Sikke en finalerunde.

Men selve finalen fortsatte, som eksperterne havde spået? Miami Heat dominerede et godt kæmpende Mavericks-hold hjemme i Miami og vandt 92-84. Dominansen var ikke overvældende. Mavericks havde faktisk spillet bedste gennem tre quarters, men Miami var simpelthen for stærke i afslutningen. Dwayne Wade sagde det bedst.

”Vi havde lidt problemer med at finde vores roller i løbet af sæsonen, men når du har en mand som LeBron James på holdet, så skal andre finde deres plads. Det er også noget, jeg har skullet vende mig til.”

Ved halvleg stod det lige
Kamp 2 i Miami kørte efter samme mønster. Mavericks spillede bedst i løbet af det meste af kampen. Med lidt under tre minutter tilbage af 1. halvleg førte Mavericks med 9 og var på vej til at begrave Heat allerede før pausen. Men så viste Heat, hvorfor de alligevel er favoritter. Ved halvleg stod det lige, og alt var tilbage, hvor det startede.

Især Dwayne Wade imponerede, og med 35 point alene og nogle meget afgørende dunks var han manden, der hev Heat frem til en føring på 15 point i 4. quarter. Der var ingen tvivl om sejren. Men hvad i alverden skete der i Miami?

Med en fuldstændig enestående indsats gennem de sidste minutter åd Dallas sig ind på Miami, og med fire sekunder tilbage på klokken kunne Dirk Nowitzki gå venstre om Chris Bosh og sende de afgørende to point i kurven. Dallas havde gjort det umulige. De sidste fem minutter vandt Dallas 19-2. Sejren var hjemme. 95-93 til Dallas, og en hel Americanairlines Arena klædt i hvidt kunne ikke tro deres egne øjne. Var det virkelig deres store stjerner, der var faldet totalt sammen? Hvad skete der?

Ja, hvad skete der? Var det Miami, der bukkede under for presset? Eller var det Dallas, der spillede over evne. Det er jo ikke første gang, Dallas kommer tilbage til slut i en kamp. Men det er første gang i en NBA-finale, at et hold vender et 15-point truende nederlag til sejr i 4. quarter. Det er næsten helt uhørt, at det skulle kunne lade sig gøre – og da slet ikke med så stærke navne på den anden side af midterlinjen.

Nu rykker serien så til Dallas. Søndag, tirsdag og torsdag har Mavericks hjemmebane. Og ejeren, den normalt så højtråbende Mark Cuban, har valgt at tie helt stille. Tja, indtil videre har det jo virket. Og troede han ikke på mirakler før kamp 2, så er der chancer for, at overtro blev en fast del af hans portefølje nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.