onsdag den 4. august 2010

Training camp


Brett Favre er måske på vej på pension - igen...


Efter en lang og heftig sportssommer med VM i fodbold, Wimbledon og Tour de France (alle tre med spanske vindere), så er det tid til at varme op til football igen. De 32 hold er gået i training camp og et par historier dominerer overskrifterne.

Store Albert Haynesworth, der sidste år var en stor og meget dyr skuffelse for Washington Redskins, markerede sig yderst uheldigt, da han i april tog sine 31 garanterede millioner dollars og stort set dagen efter sagde, at han ikke ville spille i det system, den nye head coach, Mike Shanahan, ville have ham til at spille i. Det var ikke velset - hverken blandt ejerne, fansene eller spillerne. Hans holdkammerat, London Fletcher tøvede ikke med at slå hånden af den store defensive lineman, og op til training camp så det ud til at skulle ende med at blive en sag for domstolene.

Men til alles overraskelse meldte Albert Haynesworth sig i training camp hos Redskins, og han så oven i købet godt ud. Han har tabt 14 kilo og ligner en mand, der har tænkt sig at tage sin sport alvorligt. Øøøøøh, måske skulle vi også have brugt datid her. Da Shanahan kørte Haynesworth igennem et kort fysisk træningsprogram, bestod den store spiller nemlig ikke, og efter flere forsøg er han endnu ikke kommet gennem nåleøjet. Fortsættelse følger...

Darelle Reevis blev sidste år uofficielt udnævnt til ligaens bedste cornerback, så selvom han endnu ikke er free agent, så er han ikke mødt op i training camp hos Jets. Ifølge hans agent vil han simpelthen have en bedre kontrakt. Jets-fans er bekymret, og det er ganske forståeligt. Dog skal vi lige have på det rene rene, hvad bekymringen tager udgangspunkt i.

De fleste er bange for at miste ham. Ja, det vil ikke være godt, for han er en dygtig cornerback, og han bør spille. Vil det være en katastrofe? Nej, men det vil ikke være godt for Jets. Bekymringen bør nok mest handle om hans ego. Han spiller cornerback. CORNERBACK! Efter uge 2 sidste år var der stort set ingen, der kastede bolden over i hans side, og hans status som den bedste i ligaen tager sit udgangspunkt i, at kun meget få kast er foretaget i den side af banen, han har dækket. Men for at bevise, at han er bedre end eksempelvis Raiders' Nnamdi Asomugha, bør han nok have et par sæsoner mere i bæltet. Han overvurderer sine egne evner, fordi vi i sidste sæson overvurderede ham som spiller. Og det er det, vi bør være bekymrede over.

De er også bekymrede i Minnesota, hvor Vikings-lejren er ved at indstille sig på, at deres store quarterback, Brett Favre, efter 19 sæsoner og i en alder af 39 år nu endelig har valgt at gå på pension. Tilsyneladende har han sendt et par sms'er til nogle holdkammerater, hvori han sagde, at det slut.

Men før vi nu holder et begravelsesoptog for 'gamle' Brett, så bør vi måske lige have i tankerne, at denne melding kommer seks dage før han sidste år meldte det samme ud. Vi kan stadig sagtens se Brett Favre i lilla i september, og det er der mange af hans holdkammerater, der ønsker. Vikings var sidste år en enkelt hurtig Favre-beslutning fra at komme i Super Bowl, og de fleste har en tro på, at han er manden, der kan få dem til 'The Big Dance' i år.

Men ifølge rygterne har Favre altså nu sagt farvel. Måske var hans ankelskade værre, end vi først antog, og operationen gik måske ikke så godt, som vi havde troet. Faktum er, at hvis det passer, at Favre nu trækker sig tilbage, så rykker det på hele magtforskydningen i ikke alene NFC North men i hele NFC. En rask Favre ville muligvis have kunnet guide holdet forbi Green Bay Packers i divisionen, men uden Favre er Packers storfavoritter til titlen. Og med en ag ligaens fem bedste quarterbacks ved roret (Aaron Rodgers) får Packers måske pludselig mulighed for at nå rigtig langt i år - også i slutspillet. Men skal vi nu ikke alle sammen lige klappe hesten? Det er jo trods alt Brett Favre, der er tale om. Og han har trukket sig tilbage tre gange indtil videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.