fredag den 18. februar 2011

På jagt efter en ny rekord


Albert Pujols er med al sandsynlighed på jagt efter den største kontrakt nogensinde.

Albert Pujols er en fabelagtig baseball-spiller. Han er måske endda den bedste baseballspiller i hele Major League Baseball lige nu. Og som det altid gælder, når en dygtig sportsmand inden for en sportsgren nærmer sig afslutningen på sin kontrakt, så begynder folk at spekulere. I USA spekulerer baseball-folket gevaldigt på Albert Pujols.

Pujols har gennem hele sin karriere spillet hos St. Louis Cardinals. Men næste sæson løber hans kontrakt ud, så derfor satte både Albert Pujols og klubben en dato allerede i år for, hvornår en ny kontrakt skulle være på plads. Ultimativt var det, så kontraktforhandlingerne mellem Pujols og Cardinals ikke skulle gå ud over sporten, hvor de fleste spillere først lige er ved at melde sig til 'spring training'.

Situationen mere alvorlig
Det lyder alt sammen rart. Men ifølge kilder tæt på både klubben og Pujols, så er situationen måske mere alvorlig. Pujols skulle nemlig efter sigende være ude efter den største kontrakt i sporten nogensinde. I dag er det kæresten til skuespillerinden Cameron Diaz, Alex Rodriguez - også kaldet "A-Rod" - der har den rekord. Mægtige New York Yankees betalte ham nemlig hele 275 millioner dollars for ham for nogle år siden. Men Pujols vil have mere.

Albert Pujols er nemlig ifølge flere medier ude efter 300 millioner dollars for 10 år. Han vil meget gerne skrive den kontrakt med Cardinals, men selvom Cardinals måske kunne finde de penge, så vil de ikke lave den aftale med deres stjernespiller. Som analytikere rundt om i landet er de nemlig også klar over den tendens, der har vist sig. Pujols har nemlig over de seneste tre år haft mikroskopisk målbare dårligere statistikker end i sine unge år i ligaen. Og det er der ikke noget som helst at sige til.

Fuldkommen absurd
Den store stjerne er 31 år, og som årene går, mister baseballspillere hele tiden en smule af deres kraft og deres stabilitet. At tro, Pujols kan levere på samme høje niveau i de næste ti år, er fuldkommen absurd. Det er der ikke en gang en jordisk chance for.

Pujols er ikke naiv. Han er heller ikke dum. Han er godt klar over, at i en liga, hvor der ikke er noget, der hedder 'lønloft', der vil muligvis være en klub, der vil betale 300 millioner for ham. Men han vil gerne blive hos Cardinals. Og Cardinals vil gerne have ham. Cardinals er ikke New York Yankees, der har flere penge end nogen anden klub i MLB. Cardinals vinder derfor heller ikke mesterskaber, som Yankees gør. Men Cardinals er en meget smart organisation. Og skulle Pujols i løbet af det kommende år have et fænomenalt år, så har de stadig muligheden for at skrive en ny kontrakt med Pujols.

Grundspillet vigtigere end slutspillet
Baseball er nok den eneste sport blandt de fire store i USA (football, baseball, basketball og ishockey), hvor grundspillet er vigtigere end slutspillet. Det lyder underligt. Skulle det i baseball ikke handle om at vinde hele skidtet? Jo, naturligvis vil klubberne gerne vinde det hele. Men de spiller 162 kampe hver, og det er, før slutspillet går i gang. Pujols har faktisk ikke klaret sig godt i slutspillet, men han får folk på stadion hele året, hvilket er, hvor langt størstedelen af pengene ligger. Kan du fylde stadion i grundspillet, er det langt mere værd end den prestige, der følger med at vinde kampene i slutspillet og i World Series.

Derfor er Pujols vigtig. Derfor er forhandlingerne vigtige. Derfor kan han muligvis være 300 millioner dollars værd. Og derfor vil Cardinals helst gerne have ham for 220. Får de det? Tja, hvis han har et skidt år, så kan de sagtens. Men har de så lyst? Har han et godt år, mon så ikke de bliver overbudt? Pujols vil altså rigtig gerne blive i St. Louis. Og Cardinals vil meget gerne beholde ham. Men næsten lige meget, hvad der kommer til at ske, så er chancerne for, at han bliver i byen nok meget begrænsede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.